Pelle Vävare ökade sin försäljning med 97.140kr tillsammans med Reco och Converdiant

Publicerad
Oct 4, 2023
Författare
Johan Hultgren
lästid
5
kategori
Nyheter

Samarbete mellan Reco & Converdiant


I ett samarbete med Reco genomfördes analys och A/B-tester för företaget Pelle Vävare's räkning, en insats som ökade den månatliga försäljningen med 97.140kr per månad. Detta efter att ha genomfört ett A/B-test som syftat till att öka förtroendet på webbplatsen genom ökad konsumtion av Reco's widget för kundomdömen.

Pelle Vävare är ett lyxvarumärke som har sålt morgonrockar och handdukar av absolut högsta kvalitet sedan 1964. För fem år sedan började delar av personalen på Reco att jobba med Pelle Vävare och självklart började företaget samla in kundomdömen. Våren 2022 upplevde Pelle Vävare att den organiska konverteringsgraden blev lägre. Analysen var att besökarna på sajten inte var lika benägna att köpa varpå den digitala byrån Converdiant som hjälper e-handlare att öka konverteringsgraden fick uppdraget att hjälpa Pelle Vävare.

Hypotes & A/B-test


Genom analys av webbplatsens och dess besökares beteende noterades det tydligt att de (om än få till antalet) som konsumerade Reco's widget, placerad i botten av startsidan, i en stor grad genomförde transaktioner - till ett genomsnittligt ordervärde som var högre än webbplatsens snitt. Converdiant's rekommendation var således att skapa ett A/B-test som lyfter upp denna widget above the fold på webbplatsens startsida - då vår tro var att en ökad konsumtion av denna också skulle medföra en högre konverteringsgrad.

Detta test genomfördes under en period om 28 dagar där trafiken fördelades lika mellan startsidan i original, och den förändrade varianten. Med en statistik signifikans om 98% noteras en konverteringsökning om 12.84% - vilket motsvarar 97 140kr i ny försäljning per 28 dagar vid en implementation då alla besökare ser denna förändring.

Läs hela artikeln på recoforetag.se