Johan Svernby

Johan Svernby

Success Manager

Mitt intresse för såväl kontakten med kunder och deras resa till konvertering kommer från flera år inom kundservice i olika branscher, såsom bank & finans, streamingtjänster, e-handelsbolag och biltillverkare. Examinerad digital analytiker där huvudfokus ligger på vikten av datainsamling, analys av besökarens beteende och hur man optimerar deras resa från start till konvertering.

En morgonpigg, överaktiv människa som i princip alltid har ett leende på läpparna. Träning är ett måste för att orka med veckans alla dagar. Brinner för min hund, musik och se till att mina medmänniskor i livet har så kul som möjligt. Självklart står konverteringsoptimering högst upp på listan.

Jag jobbar som Success Manager där min uppgift är att hantera löpande analys, framtagning av lösningsdesign, A/B-tester, uppföljning samt hålla i den löpande kontakten med dig som kund hos oss.

Det som är roligt med CRO är att varje webbplats är unik, vilket gör jobbet väldigt varierande och därför bjuds det hela tiden på nya spännande utmaningar. Om en webbplats inte kontinuerligt uppdateras och förbättras så blir det extremt svårt att hänga med den ständiga utvecklingen kring funktion, design och trender. Resultatet kommer med största sannolikhet bidra till ett stort tapp i försäljningen. Men vad ska uppdateras, vad ska förbättras, går man på magkänsla eller hur vet man det? Jo genom konverteringsoptimering får vi svaret.