Aktivera e-hadelsspårning i Google Analytics 4 (GA4)

December 22, 2022

Med handelsspårning kan du spåra och analysera de transaktioner som sker på din webbplats, inklusive de produkter som köps, den totala genererade intäkterna och det genomsnittliga ordervärdet. Den här informationen kan vara oerhört värdefull för att förstå prestandan för din webbutik och identifiera möjligheter till förbättringar.

Följ dessa steg för att implementera spårning av e-handel i Google Analytics 4:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto och navigera till egendomen som du vill spåra e-handel för.

2. Klicka på fliken "Dataströmmar" i menyn till vänster och klicka sedan på namnet på dataströmmen som du vill spåra e-handel för.

3. Klicka på fliken "E-handel" i menyn till vänster.

4. Klicka på knappen "Ställ in e-handel".

5. Markera kryssrutan "E-handel" och klicka på knappen "Nästa".

6. Följ anvisningarna för att ställa in e-handelsspårning för din webbplats. Detta kan innefatta att lägga till spårningskod på din webbplats och konfigurera din e-handelsplattform för att skicka data till Google Analytics.

7. Klicka på knappen "Spara" för att spara dina ändringar.

Det är allt! Du har framgångsrikt implementerat spårning av e-handel i Google Analytics 4. Du kan nu se dina e-handelsdata på fliken "E-handel" i menyn till vänster. Detta gör att du kan se prestandan för din webbutik och identifiera möjligheter till förbättringar.