Att använda "Explore" (utforska) Google Analytics 4 (GA4)

December 22, 2022

Utforskning (Explore)i Google Analytics 4 (GA4) är en funktion som låter dig utforska och analysera din data i realtid. Den tillhandahåller en rad verktyg och funktioner som kan hjälpa dig att förstå prestandan på din webbplats och identifiera möjligheter till förbättringar.

Följ dessa steg för att använda utforskning i GA4:

1. Logga in på ditt GA4-konto och navigera till egendomen du vill utforska.

2. Klicka på fliken "Utforskning" i menyn till vänster.

3. Välj den dataström som du vill utforska.

4. Använd verktygen och funktionerna i utforskningsinstrumentpanelen för att analysera din data. Detta kan innefatta att välja olika mätvärden och dimensioner, skapa segment och använda tidsintervallväljaren för att visa data från specifika tidsperioder.

5. Använd insiktspanelen för att se trender och avvikelser i din data.

6. Använd knappen "Skapa rapport" för att skapa en anpassad rapport baserat på dina utforskningsdata.

Det är allt! Du har framgångsrikt använt utforskning i GA4. Du kan nu använda verktygen och funktionerna i utforskningsinstrumentpanelen för att förstå prestandan på din webbplats och identifiera möjligheter till förbättringar.