Implementera Google Analytics 4 (GA4) genom Google Tag Manager (GTM)

Publiceringsdatum
December 22, 2022

Google Analytics 4 (GA4) är ett kraftfullt analysverktyg som låter dig spåra och analysera resultatet av din webbplats och marknadsföringsinsatser. Ett sätt att implementera GA4 på din webbplats är genom Google Tag Manager (GTM), ett kostnadsfritt verktyg som låter dig lägga till spårning och andra typer av kod på din webbplats utan att behöva ändra kod.

Följ dessa steg för att implementera GA4 via GTM:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto och skapa en GA4-egendom för din webbplats. Du kan göra detta genom att följa stegen i helpdesk-artikeln "Hur man skapar ett GA4-konto".

2. Logga in på ditt GTM-konto och skapa en ny behållare för din webbplats.

3. Följ anvisningarna för att lägga till GTM-koden på din webbplats. Detta innebär vanligtvis att koden läggs till i huvuddelen av din webbplatss HTML-kod.

4. I GTM klickar du på fliken "Taggar" i menyn till vänster.

5. Klicka på knappen "Ny" för att skapa en ny tagg.

6. Välj taggtypen "Google Analytics: GA4 Configuration".

7. Följ anvisningarna för att konfigurera din GA4-tagg. Detta kan inkludera att du väljer din GA4-egendom och ställer in önskad händelsespårning.

8. Klicka på knappen "Spara" för att spara din tagg.

9. Klicka på knappen "Publicera" för att publicera dina ändringar.

Det är allt! Du har framgångsrikt implementerat GA4 på din webbplats via GTM. Du kan nu spåra och analysera prestandan för din webbplats med hjälp av de verktyg och funktioner som finns tillgängliga i GA4.