Implementera Google Analytics 4 (GA4) för Wordpress

December 22, 2022

Google Analytics 4 (GA4) är ett kraftfullt analysverktyg som låter dig spåra och analysera resultatet av din webbplats och marknadsföringsinsatser. Om du har en WordPress-webbplats kan du enkelt implementera GA4 för att spåra din webbplats prestanda och identifiera möjligheter till förbättringar.

Följ dessa steg för att implementera GA4 i WordPress:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto och skapa en GA4-egendom för din WordPress-webbplats. Du kan göra detta genom att följa stegen i helpdesk-artikeln "Hur man skapar ett GA4-konto".

2. Logga in på ditt WordPress-konto och navigera till avsnittet "Plugins".

3. Klicka på knappen "Lägg till ny".

4. Sök efter plugin-programmet "Google Analytics" och installera det.

5. Aktivera plugin-programmet.

6. Klicka på knappen "Inställningar" för plugin-programmet.

7. Följ anvisningarna för att länka din WordPress-webbplats till din GA4-egendom. Detta kan innefatta att ange ditt GA4-spårnings-ID och välja de dataströmmar som du vill spåra.

8. Klicka på knappen "Spara ändringar" för att spara dina ändringar.

Det är allt! Du har framgångsrikt implementerat GA4 på din WordPress-webbplats. Du kan nu spåra och analysera prestandan för din webbplats med hjälp av de verktyg och funktioner som finns tillgängliga i GA4.