Implementera Google Analytics 4 (GA4) i din källkod

December 22, 2022

Google Analytics 4 (GA4) är ett kraftfullt analysverktyg som låter dig spåra och analysera resultatet av din webbplats och marknadsföringsinsatser. Att implementera GA4 på din webbplats är snabbt och enkelt och ger dig tillgång till en rad funktioner och insikter som kan hjälpa dig att förbättra prestandan på din webbplats.

Det finns flera sätt att implementera GA4 på din webbplats. Ett sätt är att lägga till GA4-spårningskoden direkt i din webbplats HTML-kod. Ett annat sätt är att använda ett verktyg som Google Tag Manager (GTM) för att lägga till spårningskoden på din webbplats.

Följ dessa steg för att implementera GA4 på din webbplats via spårningskoden:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto och skapa en GA4-egendom för din webbplats. Du kan göra detta genom att följa stegen i helpdesk-artikeln "Hur man skapar ett GA4-konto".

2. Klicka på fliken "Admin" i menyn till vänster.

3. Klicka på fliken "Dataströmmar" i menyn till vänster.

4. Klicka på namnet på dataströmmen som du vill implementera GA4 för.

5. Klicka på fliken "Spårningsinformation" i menyn till vänster.

6. Klicka på fliken "Spårningskod".

7. Kopiera spårningskoden från GA4.

8. Klistra in spårningskoden i huvuddelen av din webbplatss HTML-kod.

9. Spara dina ändringar och publicera din webbplats.

Det är allt! Du har framgångsrikt implementerat GA4 på din webbplats via spårningskoden. Du kan nu spåra och analysera prestandan för din webbplats med hjälp av de verktyg och funktioner som finns tillgängliga i GA4.

Alternativt kan du implementera GA4 på din webbplats via GTM genom att följa stegen i helpdesk-artikeln "Hur implementerar du GA4 via Google Tag Manager". Detta innebär att du lägger till GTM-koden på din webbplats och skapar en GA4-tagg i GTM.