Konfigurera konverteringsspårning i Google Analytics 4 (GA4)

Publiceringsdatum
December 22, 2022

Konverteringsspårning låter dig spåra och analysera specifika åtgärder som besökarna utför på din webbplats, som att göra ett köp eller fylla i ett formulär. Att ställa in konverteringsspårning i Google Analytics 4 (GA4) är snabbt och enkelt och kan hjälpa dig att förstå effektiviteten av dina marknadsföringsinsatser och identifiera möjligheter till förbättringar.

Följ dessa steg för att ställa in konverteringsspårning i GA4:

1. Logga in på ditt Google Analytics-konto och navigera till egendomen som du vill ställa in konverteringsspårning för.

2. Klicka på fliken "Dataströmmar" i menyn till vänster och klicka sedan på namnet på dataströmmen som du vill ställa in konverteringsspårning för.

3. Klicka på fliken "Konverteringar" i menyn till vänster.

4. Klicka på knappen "Ställ in omvandlingar".

5. Följ anvisningarna för att ställa in konverteringsspårning för din webbplats. Detta kan innefatta att lägga till spårningskod på din webbplats och konfigurera dina konverteringshändelser.

6. Klicka på knappen "Spara" för att spara dina ändringar.

Det är allt! Du har ställt in konverteringsspårning i GA4. Du kan nu se dina konverteringsdata på fliken "Konverteringar" i menyn till vänster. Detta gör att du kan förstå effektiviteten av dina marknadsföringsinsatser och identifiera möjligheter till förbättringar.